CURS DE OSPATAR-CHELNER
DATA ÎNCEPERII
IANUARIE -2017
DURATA CURSULUUI
6 LUNI
LOCURI DISPONIBILE
Suceava 20
Gura Humorului 20
Campulung Moldovenesc 20
Vatra Dornei 20
Radauti 20
TAXA DE ŞCOLARIZARE
195 EUR
Taxa de şcolarizare se poate achita integral la înscriere
(în acest caz beneficiaţi de 5% reducere) sau în 3 rate egale.
Confirmarea înscrierii se face după plata ratei 1.
AOBBB pune accent pe calitatea serviciilor şi atitudinea faţă de client.
Cursul îşi propune formarea competenţelor de servire corectă a preparatelor şi
băuturilor prin prestarea unor servicii de calitate adaptate tipurilor de consumatori şi
de evenimente din unităţile de alimentaţie.
Rolul unui ospătar profesionist presupune nu numai servirea preparatelor și băuturilor corect,
ci acesta trebuie să-i asigure clientului o experiență plăcută pentru a-l determina să revină.
Iată de ce programul de calificare și instruire este necesar și important pentru dobândirea
dexterităților necesare si atitudinii unui ospătar, care contribuie
la creșterea calităţi serviciilor oferite.
Eligibilitate: Minim 8/10 clase
(învăţământ obligatoriu în funcţie de anul absolvirii şi
structura ciclului de învăţământ la acea dată).
Durata curs: aprox 5 luni (720 ore)
240 de ore pregătire teoretică
480 de ore pregătire practică.
Organizarea cursului:
cursul poate fi organizat dimineaţa, după-amiază sau în weekend, astfel:
Dimineaţa: luni-vineri între 10:00 şi 14:00;
După amiază: luni-vineri între 15:00 şi 19:00.
Programul cursului:
- pregătire teoretică;
- pregătire practică: în laborator propriu si partenerii de practica (hoteluri, restaurante)
- Pregătire teoretică şi practică
Teorie:
• Tehnologia activităţii în restaurant şi bar
• Limbă străină
Modulele de pregătire teoretică se finalizează cu verificări scrise sau orale.
Practică:
Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module:
1. Aplicaţii practice în laboratorul şcolii - restaurant.
Materiile prime şi auxiliare sunt asigurate de şcoală pentru fiecare cursant.
Modulul se finalizează cu caiet de lucru în restaurant.
2. Practica în producţie se face în hoteluri si restaurante din Romania sau străinătate cu care
AOBBB a încheiat convenţii de practică.
Modulul se finalizează cu caiet de practică în restaurant,
care cuprinde un referat despre operatiunile efectuate in timpul practicii precum si
un studiu de caz pe o tema data sau un caz real.
Examenul de absolvire constă într-o probă teoretică (test scris) şi o
probă practică orală in fata unei comisii autorizate ANC.
Stagii de practică disponibile:
Competenţe profesionale dobândite:
- Comunicare şi numeraţie;
- Comunicare într-o limbă străină (engleză);
- Igiena şi securitatea muncii;
- Munca în echipă;
- Comportament profesional
- Etica ospitalităţii;
- Psihologia Clientului;
- Organizarea activităţilor unităţilor de alimentaţie şi turism;
- Sisteme de servire: servirea preparatelor, servirea băuturilor;
- Asocierea băuturilor cu preparatele culinare.
Tipul de certificat obţinut / certificare curs
În urma absolvirii cursurilor se obţine un CERTIFICAT DE CALIFICARE,
recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale şi de Ministerul Educaţiei,
Cercetării, Tineretului şi Sportului, însoțit de suplimentul descriptiv ce vă confirmă
competențele dobândite cu recunoaştere naţională.
Certificatele sunt recunoscute pe teritoriul Uniunii Europene.
Acest curs de pregătire este autorizat şi avizat de Autoritatea Naţională
pentru Calificări (fostul CNFPA).
Cursanţii care vor dori să continue studiile în cadrul AOBBB,
pot urma unul din cursurile de mai jos:
Cursuri de specializare:
Şef de sală restaurant
- condiţii de admitere:
studii 10 clase şi calificare ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie,
Barman preparator
- condiţii de admitere:
studii 10 clase şi calificare ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie),
Somelier
- condiţii de admitere:
studii 10 clase şi calificare ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie.
Cursuri de perfecţionare:
Director de restaurant (studii: liceu cu bacalaureat).
În urma absolvirii acestui curs de formare managerială,
veţi putea conduce un restaurant, conform legislaţiei in vigoare.
Director de hotel (condiţii de admitere: liceu cu bacalaureat).
În urma absolvirii acestui curs de formare managerială,
veţi putea conduce o unitate de cazare, conform legislaţiei in vigoare.
Manager în activitatea de turism (condiţii de admitere: studii superioare).
În urma absolvirii acestui curs de formare managerială,
veţi putea conduce o unitate de cazare (hotel, pensiune, motel, cabana),
restaurant sau agenţie de turism, conform legislaţiei in vigoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu