CURS DE CALIFICARE BUCĂTAR
DATA ÎNCEPERII
IANUARIE -2017
DURATA CURSULUUI
6 LUNI
LOCURI DISPONIBILE
Suceava 10
Gura Humorului 10
Campulung Moldovenesc 10
Vatra Dornei 10
Radauti 10
TAXA DE ŞCOLARIZARE
315 EUR
Taxa de şcolarizare se poate achita integral la înscriere
(în acest caz beneficiaţi de 5% reducere) sau în 3 rate egale.
Confirmarea înscrierii se face după plata ratei 1.
(în acest caz beneficiaţi de 5% reducere) sau în 3 rate egale.
Confirmarea înscrierii se face după plata ratei 1.
Obiectivul cursului:
Formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime,
de pregătire a sortimentelor de preparate culinare şi aplicare a normelor de igienă şi
siguranţa alimentaţiei (HACCP).
Acest curs se adresează:
Persoanelor care vor să profeseze în industria alimentației publice,
Acest curs se adresează:
Persoanelor care vor să profeseze în industria alimentației publice,
respectând cerinţele Uniunii Europene;
Persoanelor care vor să-şi însuşească cunoștințele necesare unui bucătar.
De ce să alegeţi cursurile AOBBB ?
Obţineţi o calificare în meseria de bucătar şi o diplomă recunoscută naţional şi internaţional;
Dobândiţi cunoştinţe în domeniul culinar la standardele internaţionale;
Aveţi posibilitatea să efectuaţi stagiul de practică sau internship în locaţii de 4-5*
în România sau puteţi aplica pentru un stagiu de practică în Europa;
Beneficiaţi de receomandare și consiliere , orientare în carieră pentru a găsi un loc de muncă
în România sau în străinătate;
Veţi avea acces la ofertele şi programele de muncă oferite în
străinătate prin intermediul departamentului nostru de recrutare.
Persoanelor care vor să-şi însuşească cunoștințele necesare unui bucătar.
De ce să alegeţi cursurile AOBBB ?
Obţineţi o calificare în meseria de bucătar şi o diplomă recunoscută naţional şi internaţional;
Dobândiţi cunoştinţe în domeniul culinar la standardele internaţionale;
Aveţi posibilitatea să efectuaţi stagiul de practică sau internship în locaţii de 4-5*
în România sau puteţi aplica pentru un stagiu de practică în Europa;
Beneficiaţi de receomandare și consiliere , orientare în carieră pentru a găsi un loc de muncă
în România sau în străinătate;
Veţi avea acces la ofertele şi programele de muncă oferite în
străinătate prin intermediul departamentului nostru de recrutare.
Condiţii de eligibilitate-înscriere:
Minim 8/10 clase
(învăţământ obligatoriu în funcţie de anul absolvirii şi
structura ciclului de învăţământ la acea dată).
Durata curs: 6 luni (teorie şi practică)
Organizarea cursului:
TEORIE: după amiază, luni-vineri între 16:30 şi 19:00
PRACTICĂ: în funcţie de programul convenit cu partenerul de practică.
Programul cursului: Pregătire teoretică şi practică:
Teorie:
Modulele de pregătire teoretică se finalizează cu verificări scrise sau orale.
Practică: Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module:
1. Aplicaţii practice în bucătărie.
Durata curs: 6 luni (teorie şi practică)
Organizarea cursului:
TEORIE: după amiază, luni-vineri între 16:30 şi 19:00
PRACTICĂ: în funcţie de programul convenit cu partenerul de practică.
Programul cursului: Pregătire teoretică şi practică:
Teorie:
- Tehnologie culinară;
- Comunicare în limbă engleză.
Modulele de pregătire teoretică se finalizează cu verificări scrise sau orale.
Practică: Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module:
1. Aplicaţii practice în bucătărie.
Tematica de pregătire este repartizată astfel:
Gustări şi antreuri;
Semipreparate culinare (fonduri, sosuri, aspicuri, aluaturi şi aplicaţii ale acestora în preparate);
Supe, creme, ciorbe, consommé - uri, garnituri, salate, etc
Materiile prime şi auxiliare pentru demonstraţia maestrului bucătar sunt asigurate de şcoală.
Gustări şi antreuri;
Semipreparate culinare (fonduri, sosuri, aspicuri, aluaturi şi aplicaţii ale acestora în preparate);
Supe, creme, ciorbe, consommé - uri, garnituri, salate, etc
Materiile prime şi auxiliare pentru demonstraţia maestrului bucătar sunt asigurate de şcoală.
Modulul se finalizează cu caiet de lucru în bucătărie.
2. Practica în producţie se face în restaurante cu care AOBBB
2. Practica în producţie se face în restaurante cu care AOBBB
a încheiat convenţii de practică în România sau străinătate.
Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie -
Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie -
care cuprinde fişele tehnologice ale preparatelor executate.
Stagiile de practică disponibile:
- Competenţe profesionale dobândite:
- Comunicarea la locul de muncă;
- Desfășurarea muncii în echipă;
- Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă;
- Asigurarea condițiilor igienico-sanitare;
- Prevenirea poluării mediului;
- Organizarea cadrului general de deschidere și închidere a activității secției,
- întocmirea documentelor specifice;
- Pregătirea gustărilor calde şi reci;
- Pregătirea antreurilor calde şi reci;
- Pregătirea mâncărurilor din carne;
- Pregătirea fripturilor;
- Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase;
- Pregatirea preparatelor lichide;
- Prepararea dulciurilor (deserturilor);
- Prepararea fondurilor glace;
- Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare;
- Realizarea aluaturilor de bază;
- Realizarea sosurilor;
- Realizarea salatelor;
- Realizarea acțiunilor de supervizare și control.
DIPLOMA DE CALIFICARE NIVEL 2
În urma absolvirii cursurilor se obţine un certificat de absolvire, recunoscut de
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării,
Tineretului şi Sportului, însoțit de suplimentul descriptiv ce vă confirmă
competențele dobândite cu recunoaştere naţională.
Certificatele sunt recunoscute pe teritoriul Uniunii Europene.
Acest curs de pregătire este autorizat şi avizat de
Autoritatea Naţională pentru Calificări (fostul CNFPA).
Perspectiva profesională
Curs de specializare Bucătar Șef
Perspectiva profesională
Curs de specializare Bucătar Șef
(studii: minim 10 clase și diplomă de calificare de bucătar - nivel 2).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu