COMUNICAT AOBBB

Cei ce doresc sa faca parte din AOBBB sunt rugati sa ne contacteze.

AOBBB ORGANIZEAZA - CURS DE CALIFICARE BUCĂTAR


CURS DE CALIFICARE BUCĂTAR


DATA  ÎNCEPERII  

IANUARIE -2017

DURATA  CURSULUUI 

6 LUNI

LOCURI  DISPONIBILE    

Suceava                                     10                          

Gura  Humorului                       10                           

Campulung  Moldovenesc       10                          

Vatra  Dornei                             10                        

Radauti                                      10                         

TAXA DE ŞCOLARIZARE 

315 EUR



Taxa de şcolarizare se poate achita integral la înscriere
(în acest caz beneficiaţi de 5% reducere) sau în 3 rate egale. 
Confirmarea înscrierii se face după plata ratei 1.


Obiectivul cursului: 

Formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime,
de pregătire a sortimentelor de preparate culinare şi aplicare a normelor de igienă şi 
siguranţa alimentaţiei (HACCP).


Acest curs se adresează: 
Persoanelor care vor să profeseze în industria alimentației publice, 
respectând cerinţele Uniunii Europene;
Persoanelor care vor să-şi însuşească cunoștințele necesare unui bucătar.


De ce să alegeţi cursurile AOBBB ?

Obţineţi o calificare în meseria de bucătar şi o diplomă recunoscută naţional şi internaţional;
Dobândiţi cunoştinţe în domeniul culinar la standardele internaţionale;
Aveţi posibilitatea să efectuaţi stagiul de practică sau internship în locaţii de 4-5*
în România sau puteţi aplica pentru un stagiu de practică în Europa;
Beneficiaţi de receomandare și consiliere , orientare în carieră pentru a găsi un loc de muncă
în România sau în străinătate;
Veţi avea acces la ofertele şi programele de muncă oferite în
străinătate prin intermediul departamentului nostru de recrutare.

Condiţii de eligibilitate-înscriere:
Minim 8/10 clase 
(învăţământ obligatoriu în funcţie de anul absolvirii şi 
structura ciclului de învăţământ la acea dată).

Durata curs: 6 luni (teorie şi practică)

Organizarea cursului:
TEORIE: după amiază, luni-vineri între 16:30 şi 19:00
PRACTICĂ: în funcţie de programul convenit cu partenerul de practică.

Programul cursului: Pregătire teoretică şi practică:

Teorie: 
  • Tehnologie culinară;
  • Comunicare în limbă engleză.

Modulele de pregătire teoretică se finalizează cu verificări scrise sau orale.

Practică: Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module:

1. Aplicaţii practice în bucătărie. 
Tematica de pregătire este repartizată astfel:

Gustări şi antreuri; 
Semipreparate culinare (fonduri, sosuri, aspicuri, aluaturi şi aplicaţii ale acestora în preparate);
Supe, creme, ciorbe, consommé - uri, garnituri, salate, etc

Materiile prime şi auxiliare pentru demonstraţia maestrului bucătar sunt asigurate de şcoală. 
Modulul se finalizează cu caiet de lucru în bucătărie.

2. Practica în producţie se face în restaurante cu care AOBBB 
a încheiat convenţii de practică în România sau străinătate.
Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie - 
care cuprinde fişele tehnologice ale preparatelor executate.

Stagiile de practică disponibile:
  • Competenţe profesionale dobândite: 
  • Comunicarea la locul de muncă; 
  • Desfășurarea muncii în echipă; 
  • Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă; 
  • Asigurarea condițiilor igienico-sanitare; 
  • Prevenirea poluării mediului; 
  • Organizarea cadrului general de deschidere și închidere a activității secției, 
  • întocmirea documentelor specifice; 
  • Pregătirea gustărilor calde şi reci; 
  • Pregătirea antreurilor calde şi reci; 
  • Pregătirea mâncărurilor din carne; 
  • Pregătirea fripturilor; 
  • Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase; 
  • Pregatirea preparatelor lichide; 
  • Prepararea dulciurilor (deserturilor); 
  • Prepararea fondurilor glace; 
  • Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare; 
  • Realizarea aluaturilor de bază; 
  • Realizarea sosurilor; 
  • Realizarea salatelor; 
  • Realizarea acțiunilor de supervizare și control. 
Tipul de certificat obţinut:

 DIPLOMA DE CALIFICARE NIVEL 2

În urma absolvirii cursurilor se obţine un certificat de absolvire, recunoscut de 
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, 
Tineretului şi Sportului, însoțit de suplimentul descriptiv ce vă confirmă 
competențele dobândite cu recunoaştere naţională. 
Certificatele sunt recunoscute pe teritoriul Uniunii Europene.
Acest curs de pregătire este autorizat şi avizat de 
Autoritatea Naţională pentru Calificări (fostul CNFPA).


Perspectiva profesională
Curs de specializare Bucătar Șef 
(studii: minim 10 clase și diplomă de calificare de bucătar - nivel 2).

DOSARUL DE ÎNSCRIEREACTE NECESARE PENTRU DOSARUL DE ÎNSCRIERE

  • Cont creat în baza de date: click aici ;   APLICA ONLINE
  • Copie CI / BI;
  • Formularul de înscriere si contractul de formare profesională - descarcă aici ;
  • Copie certificat de naştere;
  • Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul);
  • Copia ultimului act de studii;
  • Adeverinţă medicală (cu specificaţia clinic sănătos);
  • CV
  • Dosar cu şină;
  • Poza tip buletin

REDUCERI:

  •  5% pentru plata integrala a taxei de curs la inscriere
  • 10% pentru al 2-lea curs urmat cu AOBBB
  • 20% pentru al 3-lea curs urmat cu AOBBB
  • 10% pentru fiecare persoana recomandata care se inscrie la acelasi curs

DOSARUL DE ÎNSCRIERE:

Dosarul de înscriere se trimite prin email sau se depune personal. 
Programul nostru este de luni pana vineri intre orele 10:00 - 18:30, iar sambata intre orele 10:00 - 14:00. Daca doriti sa veniti sambata, va rugam sa faceti o programare in prealabil.
AOBBB CAMPULUNG MOLDOVENESC :
A:
T:
M: 
 0745498779
E: asociatiaobbb@gmail.com

AOBBB - SUCEAVA :
A:
T:
M: 
 0745498779
E: asociatiaobbb@gmail.com

AOBBB -VATRA DORNEI 
A:
T:
M: 0745498779
Program Secretariat:
  • Luni - Vineri: 10.00 - 18.30
  • Sambata: 10.00 - 14.00 (pe baza de programare)
  • Duminica: inchis





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu